Tips om veilig online te Flirten

Tips om veilig online te Flirten

28 oktober 2019

Personen die eenzaam zijn, single zijn, die behoefte hebben aan flirt contact, kunnen snel een online flirtsite vinden om contact te onderhouden met gelijkgestemden. Anderen vinden dat zeer prettig en ondervinden geen problemen bij het online flirten en weer anderen vragen zich af hoe veilig online flirten wel is. Hier enkele tips om veilig online flirten te kunnen garanderen: 

Deel niet zomaar privé gegevens

Veilig flirten begint met verstandig omgaan met je privé-gegevens. Laat niet direct weten wat je achternaam, adres of andere contactgegevens zijn. Deel je persoonlijke gegevens pas als je langer met iemand aan het chatten bent en als je zekerheid hebt, dat de andere persoon betrouwbaar is. Je weet namelijk nooit wat er zal gebeuren met deze gegevens. 

Maak nooit geld over 

Komt de persoon waarmee je aan het chatten bent met een zielig verhaal over een bevroren bankrekening, een erfenis of een ziek familielid waarvoor hij of zij geld nodig heeft? Het is niet gebruikelijk, dat personen via een flirtsite geld vragen voor een zieke familielid of welke reden dan ook. Maak dus nooit onnodig geld over, want de kans is groot, dat de andere persoon je probeert te neppen.  

Ga niet weg van de beschermde omgeving

Oplichters proberen je vaak weg te halen uit de beschermde omgeving van de website. Hierdoor kun je geen waarschuwingen meer krijgen van zo de beschermde site. Vaak gaat men je vragen om door te gaan met een flirtchat via een van de social media kanalen. Eenmaal op een van de social media kanalen hebben zij de mogelijkheid om je naar geld te vragen of kunnen je gegevens opgeslagen worden voor andere doeleinden. Ga dus niet in op verzoeken om via socialmedia, email of andere kanalen te communiceren totdat je zeker weet met wie je een gesprek voert.

Een veilige plek afspreken

Het is raadzaam om je eerste date altijd op een veilige plek af te spreken. Laat een vertrouwenspersoon ook weten waar je met iemand hebt afgesproken. Zorg ervoor, dat er genoeg omstanders zijn bijvoorbeeld in een club / café / restaurant. Mocht je de situatie niet vertrouwen, blaas dan de afspraak af.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden